Επωνυμία

Shandong Agricultural University

Ακρωνύμιο

SDAU

Ιστοσελίδα

Έδρα

Σαντόγκ, Κίνα

Περιγραφή Εταίρου

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Σαντόνγκ ιδρύθηκε το 1906 και χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ-επιστημονικό πανεπιστήμιο με τη γεωργική επιστήμη ως προτεραιότητά του, καλύπτοντας επίσης και πολλούς τομείς των Φυσικών και των Κοινωνικών Επιστημών. Αποτελείται από τις 20 παρακάτω σχολές: Γεωπονίας, Φυτοπροστασίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Γεωργικής Μηχανικής, Δασολογίας, Ζωικής Παραγωγής, Οικονομίας και Διοίκησης, Επιστήμης των Τροφίμων και Μηχανικής, Πληροφορικής, Χημείας και Επιστήμης των Υλικών, Επιστημών Ζωής, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Νομικής, Ξένων Γλωσσών, Υδραυλικής και Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικής Αγωγής και Τεχνών, Διεθνών Ανταλλαγών, Μαρξισμού, Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Κολεγίου των Αγροτών.

Το ΓΠΣ έχει 31.000 πλήρως απασχολούμενους εγγεγραμμένους φοιτητές και 13.000 εγγεγραμμένους φοιτητές σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Έχει συνολικό αριθμό 2.598 υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων 657 είναι καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές. Έχει δύο ακαδημαϊκούς της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και τέσσερις ακαδημαϊκούς της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών. Τα μέλη του έχουν κερδίσει σημαντικό αριθμό εθνικών και περιφερειακών βραβείων και έχουν λάβει πολλές διακρίσεις τόσο στη διδασκαλία όσο και στην επιστημονική έρευνα. Από το 1982, το ΓΠΣ έχει δημιουργήσει ακαδημαϊκές ανταλλαγές με 27 πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το πανεπιστήμιο έχει 10 μεταδιδακτορικούς ερευνητικούς σταθμούς, 9 διδακτορικά προγράμματα πρώτου επιπέδου και 49 δευτέρου επιπέδου, 21 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου επιπέδου και 98 δευτέρου επιπέδου και 75 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών.

Το ΓΠΣ καλύπτει μία έκταση των 3,53 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ των οποίων 1,12 εκταμμύρια τετραγωνικά μέτρα αποτελούν οικοδομικές εγκαταστάσεις. H συνολική αξία των οργάνων και των εξοπλισμών για διδασκαλία και επιστημονική έρευνα ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια Γιουάν (RMB). Η βιβλιοθήκη έχει μία συλλογή βιβλίων αποτελούμενη από 2,23 εκατομμυρία τόμους και τα δεδομένα της ανέρχονται σε 54,954 GB.